De productie van de Vespa Elettrica start in september

Breda, 3 september 2018 - Met inachtneming van de programma's gepresenteerd op de laatste editie van de EICMA, zal de Piaggio Group in september beginnen met de productie van de Vespa Elettrica. De langverwachte elektrische versie van de beroemdste en meest geliefde scooter zal worden vervaardigd in de Pontedera-fabriek in de provincie Pisa, dezelfde waar de Vespa in het voorjaar van 1946 het levenslicht zag en die vandaag tot de technologische wereldtop behoort op het vlak van ontwerp, ontwikkeling en productie van geavanceerde mobiliteitsoplossingen.

  • De eerste exemplaren kunnen vanaf oktober online worden gereserveerd
  • De elektrische innovatie van Piaggio wordt belichaamd door zijn meest iconische merk, dat eens te meer de nieuwe norm stelt voor stedelijke mobiliteit
  • De Vespa Elettrica zal het eerste product van de Piaggio-groep zijn dat innovatieve oplossingen voor de interconnectiviteit tussen mens en machine gebruikt

Vanaf oktober zullen de eerste voertuigen uitsluitend online kunnen worden gereserveerd, op een speciale website, met innoverende all-in financieringsformules die aan de traditionele aankoopsystemen zullen worden toegevoegd. De prijs zal aan de hoge kant zijn van het Vespa-assortiment dat momenteel op de markt is.

De Vespa Elettrica zal dan geleidelijk worden vrijgegeven vanaf eind oktober, het bereiken van volledige commercialisering in november, samenvallend met de 2018-editie van de Milanese EICMA show. De verkoop start in Europa en breidt zich vervolgens uit naar de VS en Azië vanaf begin 2019.

De Vespa Elettrica is slechts de eerste stap van de Piaggio Groep naar nieuwe horizonten in termen van interconnectie tussen voertuigen en mensen. De Vespa Elettrica zal klaar zijn om in de nabije toekomst de oplossingen over te nemen die momenteel worden ontwikkeld voor Gita, de robot die momenteel wordt gebouwd bij Piaggio Fast Forward in Boston (die begin 2019 in productie zal gaan), zoals kunstmatige intelligentiesystemen die zich zowel aanpassen als reageren op alle informatie die van de bestuurder wordt ontvangen. Ze zullen mensen en andere voertuigen in de buurt detecteren, de bestuurder in staat stellen beter te anticiperen op potentiële risico's en kansen, en real-time cartografische en verkeersgegevens verschaffen die zullen helpen bij het verbeteren van het ontwerp van de vervoersinfrastructuur in de stad. Het belangrijkste is dat deze voertuigen van de volgende generatie hun eigenaars door en door kennen: ze herkennen hen zonder sleutel of afstandsbediening, anticiperen op hun rijgedrag, werken samen met andere apparaten en voertuigen op de weg, en maken een mate van personalisering mogelijk die vandaag nauwelijks denkbaar is.

De Vespa Elettrica wordt gelanceerd als een eigentijds icoon van de Italiaanse technologie aan de wereld. Door elektriciteit te omarmen, maakt Vespa een nog sterker statement als een symbool van stijl gecombineerd met het beste van innovatie. De Vespa Elettrica is niet zomaar een nieuwe elektrische scooter. Het is een hedendaags kunstwerk, met een technologisch hart geboren uit alle waarden van de Vespa-wereld, zijn imago, zijn sociale en milieuvriendelijke ziel, nu nog gevoeliger voor de kwaliteit van het leven in onze stedelijke omgeving.

De Vespa Elettrica is synoniem met gemakkelijk, natuurlijk rijden, maar ook met geavanceerde connectiviteit, stilte, maatwerk en toegankelijkheid, waarden die altijd bij Vespa hebben gehoord en die nu volledig gerealiseerd zijn in de Vespa Elettrica.

Het merk Vespa beleeft momenteel een van de gelukkigste periodes uit zijn geschiedenis, met meer dan anderhalf miljoen verkochte voertuigen in de laatste tien jaar. Het eerste halfjaar van 2018 werd afgesloten met een stijging van het verkoopvolume met 10 % ten opzichte van 30 juni 2017.

nl_BEDutch

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be