Nog veiliger en comfortabeler.

Breda, 20 juli 2018 - Piaggio komt met een gloednieuwe versie van zijn populaire MP3. s Werelds eerste driewielige scooter - die ook met een gewoon autorijbewijs* bereden kan worden - is nu verkrijgbaar in de versies MP3 350, MP3 500 HPE Sport en MP3 500 HPE Business.

  • De nieuwe Piaggio MP3 is beschikbaar in de versies 350, 500 HPE Sport en 500 HPE Business
  • Nieuwe 350 en 500 cc motoren voor meer efficiëntie en prestaties
  • Maximale veiligheid met ABS en ASR - tractiecontrole
  • Optimaal comfort voor zowel bestuurder als passagier

Met de lancering van de MP3 heeft Piaggio een revolutie teweeggebracht in de individuele mobiliteit in en buiten de stad. Deze driewielige scooter combineert de veiligheid van een auto, het praktische van een scooter en de rijdynamiek van een motorfiets. Zijn twee voorwielen zijn verbonden door een gepatenteerd veersysteem, zodat zelfs een onervaren berijder de machine zonder risico onder controle kan houden.

Krachtige en toch zuinige motoren
De nieuwe Piaggio MP3-reeks bestaat uit de MP3 350 en de MP3 500 HPE, die op zijn beurt verkrijgbaar is in Sport en Business versies. De verfijnde 350 cc motor van de MP3 350 vervangt de oude 300 cc motor en heeft een vermogen van 30,6 pk en een koppel van 29 Nm. Hij garandeert prestaties die vergelijkbaar zijn met die van een 400 cc (terwijl hij 10 kg minder weegt) en dezelfde emissiewaarde als een 300 cc. En schakelen is niet nodig, want net als zijn voorganger is de MP3 350 uitgerust met een continu variabele transmissie (CVT).

De krachtigere MP3 500 HPE levert 44,2 pk en 47,5 Nm koppel. De gashendel van dit topmodel is van het elektronische "ride-by-wire"-type. Dit betekent dat het motorprogramma met een druk op de knop kan worden gewijzigd om sportievere prestaties te leveren of het brandstofverbruik te verlagen.

TomTom-navigatiesysteem
De MP3 350 en MP3 500 HPE Sport zijn verkrijgbaar in vijf kleuren, waaronder drie matte (Carbonio Black, Grey en Green) en twee glanzende (Pastel White en Grey). Daarnaast heeft de MP3 500 HPE Sport rode Kayaba schokdempers achter (voor meer comfort, stabiliteit en tractie), matzwarte details op het koetswerk, aluminium inzetstukken in het dashboard en specifieke remschijven voor.

De elegante Business-afwerking van de MP3 500 HPE is verkrijgbaar in 4 kleuren: Bianco Iceberg (wit), Nero Universo (zwart), Grigio Opaco (grijs) en het nieuwe Blu Opaco (blauw). Hij is uitgerust met Vio, het eerste navigatiesysteem dat TomTom speciaal voor scooters heeft ontwikkeld. Hij is geïntegreerd in het stuur, gemakkelijk te verwijderen en oplaadbaar via een USB-poort op de scooter.

Bescheiden herschikking
De ontwerpers van het Centro Stile van de Piaggio Groep hebben de MP3 discreet herontworpen. De scooter heeft nu LED-richtingaanwijzers, een lichtjes herontworpen grille en een nieuw windscherm voor een betere bescherming tegen de wind. Het zadel is ook opnieuw ontworpen om zowel de rijder als de passagier meer comfort te bieden. Onder de zitting is er een vak voor twee integraalhelmen. Het elektronische slot kan met de afstandsbediening worden ontgrendeld.

Optimale veiligheid
De drie nieuwe Piaggio MP3-modellen zijn uitgerust met ABS (antiblokkeerremsysteem) en ASR (tractiecontrole). Piaggio was de eerste fabrikant die tractiecontrole op zijn scooters installeerde, een systeem dat het risico op slippen van het achterwiel vermindert, vooral op natte wegen. Dankzij het unieke driewielontwerp kan de MP3 rechtop blijven staan wanneer hij stilstaat (een eenvoudige druk op de knop vergrendelt de ophanging), zodat hij geen standaard nodig heeft (die toch aanwezig is).

Piaggio Multimedia Platform
Het multimediaplatform van Piaggio maakt het mogelijk een mobiele telefoon te verbinden met de scooter, die in real time informatie over de scooter weergeeft, als multimediascherm fungeert en de berijder waarschuwt wanneer de profieldiepte van de band onder de veiligheidsdrempel valt of de bandenspanning te laag is.

Breed scala aan accessoires
Piaggio biedt een uitgebreid gamma accessoires om de MP3 uit te rusten of aan te passen, zoals een bagageruimte van 30, 37 of 50 liter en twee zijkoffers met een totale capaciteit van 42 liter. De koper kan ook een ander windscherm, beenbeschermers, verwarmde handvatten, een anti-diefstalalarm en een nog comfortabeler zetel bestellen. Versies met de 500 cc motor kunnen worden uitgerust met Bitubo verstelbare schokdempers. TomTom Vio is standaard op de MP3 500 HPE Business, maar kan als optie op alle andere modellen worden gemonteerd. En tenslotte biedt Piaggio nog steeds een breed gamma helmen en handschoenen voor de MP3 aan.

 

De nieuwe MP3-modellen van Piaggio zijn momenteel te koop. Basisprijs: € 9.069 (Luxemburg € 8.769) voor de MP3 350 Sport, € 10.349 voor de MP3 500 HPE Business en € 10.749 voor de MP3 500 HPE Sport.[/fusion_text]

nl_BEDutch

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be