Er zijn verschillende soorten fietsen, elk ontworpen om aan specifieke behoeften te voldoen en aangepast aan verschillende terreinen of gebruiksdoeleinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste fietstypes:

  1. Racefiets : Dit type fiets is ontworpen voor de weg, is licht van gewicht en heeft een naar beneden gebogen stuur voor een aerodynamische houding. Hij is ideaal voor snelheid op verharde oppervlakken.
  2. Mountainbiken: Deze fietsen zijn ontworpen voor ruw terrein. Ze hebben stevige banden, versterkte vering en frames voor off-road trails.
  3. Stadsfiets of stadsfiets : Deze fietsen, die geschikt zijn voor gebruik in stedelijke omgevingen, zijn veelzijdig, comfortabel en vaak uitgerust met praktische accessoires zoals bagagedragers, spatborden en verlichting.
  4. Hybride fiets : De hybride fiets, een mix van racefietsen en mountainbikes, is veelzijdig en zeer geschikt voor stedelijke routes en gevarieerde ondergronden.
  5. Veldritfiets : Deze fiets, die geschikt is voor cyclocrosswedstrijden, combineert weg- en mountainbikenmerken, met bredere banden om uiteenlopende omstandigheden aan te kunnen.
  6. Toerfietsen : De toerfiets is gebouwd voor lange afstanden en uitgerust met bagagedragers en een comfortabele geometrie.
  7. Grindfietsen : De gravel bike is ontworpen voor off-road avonturen op verschillende ondergronden, heeft een stabiele geometrie en is geschikt voor bredere banden.
  8. Elektrische fiets (E-bike) : Deze fiets wordt aangedreven door een elektromotor en biedt trapondersteuning. Er zijn verschillende soorten e-bikes, waaronder stads-, berg- en trekkingmodellen.

Deze categorieën omvatten niet alle varianten, maar ze vertegenwoordigen wel een reeks fietsen die geschikt zijn voor verschillende behoeften en voorkeuren. De keuze van het type fiets hangt af van het beoogde gebruik, het terrein en de individuele voorkeuren van de berijder.

nl_BEDutch

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be