Om de levensduur van de accu in je met Bosch uitgeruste elektrische fiets te maximaliseren, is het volgen van goede laadpraktijken essentieel. Moderne lithium-ion-accu's, die vaak worden gebruikt in elektrische fietsen van Bosch, vereisen een zorgvuldige aanpak om hun prestaties op lange termijn te behouden.

Gebruik eerst en vooral altijd de originele Bosch lader. Deze laders zijn speciaal ontworpen voor Bosch-accu's, zodat ze optimaal kunnen worden opgeladen en compatibiliteitsproblemen worden vermeden.

Laad je batterij bij voorkeur op wanneer deze een niveau tussen 20 % en 80 % heeft bereikt. Voorkom dat de batterij volledig ontlaadt of dat deze constant volledig opgeladen blijft. Met dit oplaadbereik gaat de batterij langer mee.

Zorg er tijdens het opladen voor dat je fiets op een droge plaats staat met een gematigde temperatuur. Extreme temperaturen, of het nu erg warm of erg koud is, kunnen de prestaties van de batterij beïnvloeden. Wij raden aan de batterij op te laden bij een temperatuur tussen 10°C en 30°C.

Sluit de lader aan op de batterij en op een standaard stroomvoorziening. De aansluitingen zijn over het algemeen eenvoudig en intuïtief, zodat een correcte aansluiting is gegarandeerd. Controleer of de oplaadindicator oplicht om aan te geven dat het opladen is begonnen.

Volledig opladen kan enkele uren duren, afhankelijk van de accucapaciteit en het aanvankelijke oplaadniveau. De meeste Bosch laders zijn uitgerust met intelligente systemen die de laadspanning en laadstroom aanpassen aan de behoeften van de accu, waardoor optimaal opladen zonder overladen gegarandeerd is.

Ontkoppel de oplader zodra het opladen is voltooid. Laat de batterij niet de hele tijd aangesloten, want dit kan leiden tot een lichte ontlading en de levensduur van de batterij beïnvloeden.

Kortom, door deze stappen te volgen en goede oplaadgewoonten aan te nemen, verleng je de levensduur van je Bosch elektrische fietsaccu en zorg je voor optimale prestaties op de weg.

nl_BEDutch

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be

 

Cycles Devos

Tel: 02 648 62 72

E-mail: info@cyclesdevos.be